Тешкото 2401

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Тешкото 2401
w

  Тешкото, 2401 

      Изработено по инспирација на Тешкото, едно од најубавите и најтешките македонски ора.
Уметност од сламки, уникатен примерок. Темата потекнува од моментите кога печалбарите заминувале на печалба. Орото го играле на крајот од селото, на местото каде се разделувале со најблиските.
     Со тек на време прераснува во химна не само на печалбарството туку и на сета тежина и горчина собрана низ мачната и истрајна борба на македноскиот народ за своја самобитност.
 Рачно изработено.Темата е направена од сламки. Тоа стара руска техника на колаж, прифатена и раширена низ светот. Спаѓаат во групата на еколошки техники поради користење на природни необработени материјали што му дава траен карактер на делото.  
Материјал-Сламки, дрво, стакло.
Опис- Темата е изработена од ржани сламки, колажирани на тергал и сместни во дрвена застаклена рамка.
Димензии:56х46х2,5 см, 2,5 кг.
Друго:
-паковка,картонска кутија
-сертификат, на македонски и англиски
w w w w   Цена 90,61 $
Instagram logo