Антички шлем тип 1

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Антички шлем тип 1
w
 Антички шлем3011.      
Рачно изработено, уникатен примерок   
    Шлемот се користел уште од стариот Египет,Асирците, старите Хелени, Македонската фаланга и од многу други антички народи.   
    Тој се употребувал првенствено за заштита на главата од удари а исто така и за истакнување на војсководците од повисок ранг.  
    Направено од врвни уметници,  неповторливо.    
Материјал-бакар
Опис- Темата е изработена од бакарен плех, рачно кован, составуван и украсуван со месингани обележја.
Епоха-антика
Димензии:16х11 см, 0,2 кг.
Друго:
-паковка,картонска кутија
-во прилог сертификат
w w w   Цена 56,63
Instagram logo