Етно кошула женска 3

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Етно кошула женска 3
w

    Етно кошула женска 3тема од народното творештво. 

     Кошулата е изработена од памук, односно ткаено памучно платно изработено на традиционален начин, пријатна за носење и е украсена со рачно изработен вез, со мотиви од народното творештво.
     Рачна изработка, уникатен примеок. Големина М (до 38 број) 
 
      Народните носии и облеки се еден од највепечатливите елементи на македонската фолколорна традиција. Тие се израз на практичните потреби, но и длабоките инспирации на Македонецот во создавањео на сопствената култура. 
     Народниот вез, исто така, е значаен сегмент од големото културно наследство на македонскиот народ.
     Изработуван од македноската жена-везачка, тој во себе ги содржи духовните и естетските сваќања доминантни за овие простори. 
  Цена 1.800,00 ден.
Instagram logo