Брош

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Брош
w
   Брош, тема од народното творештво.
     Изработено по иснпирација на брош од 18 век. 
     
     Рачна изработка, уникатен приомерок. Темата е изработена на бакарна фолија и поставена на дрвена основа.
     Димензии 14х22х3см, тежина до 0,6кг    
 
     Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл.       
 
    Украсувањето на носитте е стара традиција, особено на предниот дел на градите.
     Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриените артефакти.
 
  Цена 1.500,00 ден.
Instagram logo