Привезок Брош на љубовта 6009

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Привезок Брош на љубовта 6009
w
Привезок Брош на љубовта 6009
Рачна изработка, уникатен примерок.
    Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.

    Првиот македонски рубин,  познат одамна и првпат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја. Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.

    Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба.   
   Брошот како накит или украс на облеката бил често користен. Брошот редовно бил закитен со скапоцени или полускапоцени камења. Со ова се сакало да се истакне статусот и положбата на оние кои го носеле накитот на својата облека.
 
   Димензии- брош дијаметар 5,5см, ланче должина 56см, дебелина 3мм.
 
     
  Цена 5.900,00 ден.
Instagram logo