Брош на љубовта сребрен

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Брош на љубовта сребрен
w
Брош на љубовта сребрен, 12
     Темата е изработена со филигранска техника со употреба на срма конец во боја и поставена во засткалена дрвена рамка. 
     Составен дел на народните носии се украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл.  
     Брошот како накит или украс на облеката бил често користен. Брошот редовно бил закитен со скапоцени или полускапоцени камења. Со ова се сакало да се истакне статусот и положбата на оние кои го носеле накитот на својата облека.
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
 Уникатно, рачно изработено и единствено  неповторливо ремек дело.  
Друго:
Димензии:
-27х27х1,5 см , 0,8 кгр 
Паковка:
-спакуван во картонска кутија
-сертификат на македонски и на англиски
w w   Цена 2.500,00 ден.
Instagram logo