Етно елек 1

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Етно елек 1
w
     Eтно елек -  тема од народното творештво. 
     Елекот е изработен од памук, односно ткаено памучно платно изработено на традиционален начин, пријатен е за носење и е украсен со рачно изработен вез, со мотиви од народното творештво.
     Рачна изработка, уникатен примеок. Големина  Л (до 41 број) 
 
      Народните носии и облеки се еден од највепечатливите елементи на македонската фолколорна традиција. Тие се израз на практичните потреби, но и длабоките инспирации на Македонецот во создавањео на сопствената култура. 
     Народниот вез, исто така, е значаен сегмент од големото културно наследство на македонскиот народ.
     Изработуван од македноската жена-везачка, тој во себе ги содржи духовните и естетските сваќања доминантни за овие простори. 
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
  Цена 2.000,00 ден.
Instagram logo