Св Константин и Елена

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Св Константин и Елена
w
 Св Константин и Елена 2313
Икона уникатно рачно изработена.
    Царот Константин Велики и неговата мајка царицата Елена за нивните заслуги во признавањето и ширењето на христијанството Светата црква ги прогласила за светители и рамноапостолни, што значи по значење рамни на апостолите.
   Со него почнува една нова, христијанска ера во Римската државна историја и христијанството. Константин го издаде прочуениот Едикт, во Милано, 313 година, за престанок на гонењата на христијаните. Тоа Константин го одбележи со пренесувањето на престолнината од древниот многубожечки Рим, во новиот град на Босфор кој го нарече Константинопол.
   Под манастирот Свети Наум Охридски – Чудотворец, до самото езеро, има извор со лековита вода. Според верувањето оваа вода секогаш е лековита, но најмногу на празникот Св. Константин и Елена.
   На 21 мај црквата и верниците го празнуваат споменот на  Св. Константин и Елена.
Материјал:изработена и насликана на дрво,обработеа и заштитена од атмосверски влијанија и други штеточини.
Димензии: 22х30 см, 0,6 кг. 
Друго:спакувана со сертификат, македонски и англсики, залепен од задната страна на сликата.

w w w   Цена 1.400,00 ден.
Instagram logo