Тешкото 0043

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Тешкото 0043
w

 Тешкото, 0043

 
Темата е изработена со филигранска техника со употреба на срма конец во боја и поставена во засткалена дрвена рамка.   
Рачна изработка, уникатен примерок!
Изработено по инспирација на Тешкото, едно од најубавите и најтешките македонски ора. 
Темата потекнува од моментите кога печалбарите заминувале на печалба. Орото го играле на крајот од селото, на местото каде се разделувале со најблиските.  
 
Со тек на време прераснува во химна не само на печалбарството туку и на сета тежина и горчина собрана низ мачната и истрајна борба на македноскиот народ за своја самобитност.  
 
 Друго:
-Димензии- 44х36х2 см, 1 кгр
  -спакувана во картонска кутија
-сертификат, на македонски и англиски
w w w   Цена 4.000,00 ден.
Instagram logo