Св Ѓоргија 2312

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Св Ѓоргија 2312
w
 Св. Ѓеорѓиј, 2312
Уникатно, рачно изработена. 
      Роден е во Кападокија. Ѓеорѓија служел при царот Диоклецијан. Кога овој цар започнал гонење на христијаните, Ѓеорѓија одважно изјавил дека е христијанин. Измачуван Ѓеорѓија непрестајно го молел Бога и на големо одушевување на народот, го спасил својот маченик од смртта.
     Кога Св. Ѓеорѓија воскреснал , тогаш многумина ја примиле верата во Христа. Меѓу овие биле и царевата жена Александра. Најпосле царот ги осудил Свети Ѓеорѓија и својата жена Александра на смрт со меч.
     Безбројни се чудата што се јавиле на неговиот гроб. Господ го дарувал со сила и власт да им помага на оние што го слават и призиваат неговото име во бедите и неволјите. 
Материјал:изработена и насликана на дрво,обработеа и заштитена од атмосверски влијанија и други штеточини.
Димензии: 22х30 см, 0,6 кг. 
Друго:спакувана во картонска кутија, сертификата залепен од задната страна на сликата.
 
w w w   Цена 1.400,00 ден.
Instagram logo