Света Петка, 2310

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Света Петка, 2310
w

  Св Петка 2310 

Уникатно, рачно изработена.  
     Св. Петка (позната и како Св. Параскева) била родена од христијански родители и уште од млади години била воспитувана во духот на христијанството.
     По смрта на родителите Параскева остатокот од својот живот го поминала подучувајќи ги луѓето на христијанската вера. Поради својата моќ на убедување и убавина,  во неколку наврати била изнесувана на суд пред властите. Многу пати била измачувана и секогаш на некој чуден начин останувала неповредена се додека не и ја отсекле главата. 
     По нејзината смрт биле забележани бројни чудаТаа се смета за заштитничка од разни несреќи и болести. Со нејзиното име се поврзани и чудотворни икони и многу лековити води наречени петочни води. Празникот Св. Петка се празнува на 26 јули по стариот т.е. на 8 август по новиот календар.
Материјал:изработена и насликана на дрво,обработеа и заштитена од атмосверски влијанија и други штеточини.
Димензии:мала-22х30 см, 0,6 кг. голема-32х42 см, 1,5 кг
Друго:спакувана во картонска кутија, сертификата залепен од задната страна на сликата.

 

w w   Цена 1.400,00 ден.
Производот има повеќе можности за избор и можете да го нарачате во некоја од следниве варијанти: Големина
Instagram logo