Привезок Сонце 6007

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Привезок Сонце 6007
w
  Привезок Сонце 6007
     Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.  

     Првиот македонски рубин познат одамна и првпат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја.
   Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.

      Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.
     Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба.
 
Димензи на привезокот 1,8 см
w w   Цена 2.900,00 ден.
Instagram logo