Привезок Звезда 6008

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Привезок Звезда 6008
w
 Привезок  Звезда 6008
   Македонски рубин вграден во сребрен накит, рачно изработен со филигранска техника.
 
   Првиот македонски рубин познат одамна и првпат комплетно обработен во Македонија. Се карактеризира со изразито розова-малина боја.
   Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.
   
Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.
   Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба. 
 
Димензи на привезокот 3 см.
w w w   Цена 3.000,00 ден.
Instagram logo