Манастир Свети Наум,Охрид 2403

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Манастир Свети Наум,Охрид 2403
w
   Манастир Св Наум Охрид, 2403
Тема од народното творштво
Свети Наум Охридски Чудотворец, бил средновековен научник, писател и еден од основоположниците на словенската и македонската писменост и просвета. При крајот на својот живот го основал манстирот Свети Архангел, денешен Свети Наум и во 910 година бил погребан во него. 
Уметност од сламки, уникатен примерок.  
 Рачно изработено.Темата е направена од сламки. Тоа стара руска техника на колаж, прифатена и раширена низ светот.Спаѓаат во групата на еколошки техники поради користење на природни необработени материјали што му дава траен карактер на делото. 
 
Материјал-Сламки, дрво, стакло.
Опис- Темата е изработена од ржани сламки, колажирани на тергал и сместни во дрвена застаклена рамка.
Димензии: 54х44х2.5 см 2.200 кг
Друго:
-паковка,картонска кутија
-сертификат залепен на задната страна
w w w w   Цена 4.500,00 ден.
Instagram logo