Света Петка, 2304

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Света Петка, 2304
w
  Св Петка,2304. 
Икона позлатена поставена на кора од дрво.
Уникатно, рачно изработено и единствено ремек дело.   
     Св. Петка (позната и како Св. Параскева) била родена од христијански родители и уште од млади години била воспитувана во духот на христијанството.
     По смрта на родителите Параскева остатокот од својот живот го поминала подучувајќи ги луѓето на христијанската вера. Поради својата моќ на убедување и убавина,  во неколку наврати била изнесувана на суд пред властите. Многу пати била измачувана и секогаш на некој чуден начин останувала неповредена се додека не и ја отсекле главата. 
     По нејзината смрт биле забележани бројни чуда. Таа се смета за заштитничка од разни несреќи и болести. Со нејзиното име се поврзани и чудотворни икони и многу лековити води наречени петочни води. Празникот Св. Петка се празнува на 26 јули по стариот т.е. на 8 август по новиот календар.
 
Материјал: изработена и насликана на кора од дрво обработена и заштитена од  атмосверски влијанија и други штеточини.
-сликата е позлатена со 14 каратно злато.
Димензии: 31х36х7 см, 1,2 кг. 
Друго:
-спаковано во картонска кутија 
-во прилог сертификат 
Нема на залиха!
w w w   Цена 4.900,00 ден.
Instagram logo