Свети Никола 2309

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Свети Никола 2309
w
  Икона, Св Никола, 2309
 Уникатно, рачно изработена и единствено  неповторливо ремек дело.   

     Овој славен светител, и денес го слават по сиот свет. Беше единец син на своите богати и угледни родители,а по смртта на родителите Николај им го раздаде имот на сиромасите и ништо не задржа за себе.

    Чувар на Божествената вистина, овој Божји светител беше и одважен заштитник на правдата меѓу луѓето.      Кога се предаде на самотност, му дојде глас одозгора: „Појди на подвиг меѓу народот, ако сакаш да бидеш од Мене овенчан       Уште за време на животот луѓето го сметаа за светител и го повикуваа на помош во маки и неволји, во добро и зло. Им се јавуваше во сон и на јаве на тие што го повикуваа, еднакво лесно дали се блиску или далеку, и им помагаше.

  Материјал: изработена и насликана на дрво обработена и заштитена од  атмосверски влијанија и други штеточини.
Димензии: 22х30х2,5 см, 0,7 кг 
Друго:
-спаковано во картонска кутија
-сертификат залепен на задната страна
 
 

 

w w w   Цена 1.400,00 ден.
Instagram logo