Св Марија 2302

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Св Марија 2302
w
 Света Марија Пресвета  Богородица, 2302 .
Икона позлатена  на кора од дрво.
Уникатно, рачно изработена и единствено  неповторливо ремек дело. 
                Легендата вели дека додека Дева Марија го читала Светото писмо до неа долетал ангелот Гаврил кој и соопштил дека таа е одредена од Господ да роди дете кое ќе биде зачнато од Светиот дух и ќе се нарече Спасител на човештвото, а црквата го востановила празникот свето Благовештение.
               Овој ден е посебен и за имањето. Домашните животни се пуштаат сами зашто веќе тревата била благословена. Многу диви животни се будат и ги напуштаат дувлата за да го видат и тие овој ден. 
             Благоец, вечен и благословен момент, сега овде и пред вас , имајте го овој благодет во вашите домови, за себе, за вашите блиски , деловни партнери.
             Направено од најквалитетни природни материјали и насликан од врвни македонски мајстори овој истоирски миг стана достапен и кај нас, сега и неповторливо.  
Материјал: изработена и насликана на кора од дрво обработена и заштитена од  атмосверски влијанија и други штеточини.
-сликата е позлатена со 14 каратно злато.
Димензии: 30х33х9 см. 
Друго:
-спаковано во картонска кутија
-во прилог сертификат.
 Нема на залиха!
w w   Цена 4.500,00 ден.
Instagram logo