Св Марија 2305

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Св Марија 2305
w
 Света Марија Пресвета  Богородица,2305.  Икона.
  Уникатно, рачно изработена и единствено  неповторливо ремек дело. 
                Легендата вели дека додека Дева Марија го читала Светото писмо до неа долетал ангелот Гаврил кој и соопштил дека таа е одредена од Господ да роди дете кое ќе биде зачнато од Светиот дух и ќе се нарече Спасител на човештвото, а црквата го востановила празникот свето Благовештение.
               Овој ден е посебен за луѓето и за имањето. Домашните животни се пуштаат сами зашто веќе тревата била благословена. Многу диви животни се будат и ги напуштаат пештерите и дувлата за да го видат и тие овој ден. 
             Благоец, вечен и благословен момент, сега овде и пред вас , имајте го овој благодет во вашите домови, за себе, за вашите блиски, деловни партнери.
             Направено од најквалитетни природни материјали и насликан од врвни македонски мајстори овој истоирски миг стана достапен и кај нас, сега и неповторливо.
Материјал:изработена и насликана на дрво,обработеа и заштитена од атмосверски влијанија и други штеточини.
Димензии:32х42х5 см, 1,5 кг.
Друго:спакувана во картонска кутија, сертификат залепен од задната страна на сликата.
 
w w w   Цена 2.300,00 ден.
Instagram logo