Пеперутка Златна 004

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Пеперутка Златна 004
w

 Пеперутка Златна 004, тема од народното творештво.

     Темата е изработена со филигранска техника со употреба на срма конец во боја и поставена во засткалена дрвена рамка. 
     Рачна изработка, уникатен примеок. Димензии- мала 21х19х1,5 см, 0,5кгр -средна 27х22х1,5 см 0,6кгр-голема 33х27х1,5 см 0,8кгр 
 
        Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл. 
 
     Пеперутката е една од најстарите мотиви во народното творештво употребена како украс.
     Таа е симбол на разиграноста, распеаноста и богатството на животот и симболички го преставува животот разигран исто како нејзиниот прекрасен, грациозен и лесен лет.      
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
w w w   Цена 1.300,00 ден.
Производот има повеќе можности за избор и можете да го нарачате во некоја од следниве варијанти: Големина
Instagram logo