Галичка пафта 2011

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Галичка пафта 2011
w
       Галичка пафта2011, 18 век
Уникатно, рачно изработена и единствено  неповторливо ремек дело со димензии 72х36 см. 
        Составен дел на народните носии се украсите. Еден од повпечатливите украси била невестинската пафта која служела за запетлување на појасот на носијата.
      Пафтата како украс се носела на папакот. Традицијата кажува  дека со ставање на украсот, пафтата, на папакот невестата, идната мајка, ќе има здраво и благословено дете. Десниот круг го претставува таткото, левиот мајката , а средниот -детето. 
    Имајте го ова врвно дело кај вас, нека го закити вашиот дом или домот на вашите блиски со верување во благосостојба за оние што го имаат. 
    Направено од врвни македонски мајстори сега и неповторливо, грандиозно дело.  
Материјал: -рачно изгравирана бакарна фолија поставена на дрвена подлога, обработена и заштитена од  атмосверски влијанија и други штеточини. 
Димензии 72х36 см, 4 кг. 
Друго:
-спакувано во дрвена кутија
-сандак -сертификат залепен на задната страна
w w w w w w w w w w  
61.000,00 ден.
Крајна цена
Времето за давање на понуди е завршено.
Instagram logo