Константинов победнички крст од третиот век, 7005.

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Константинов победнички крст од третиот век, 7005.
w
 Константинов победнички крст од третиот век,  7005Икона од теракот, изработена според архелолошки мотив.
 
Уникатно, рачно изработено  од специјална глина,  единствено и  неповторливо ремек дело.  
 
    Крстот е симбол на христијанскаст вера и христијанското спасение.
    Во 312 година пред битката на Милвинскиот мост со царот Максенцие царот  Константин Велики имал видение во кое се појавил крстот. Победата што ја извојувал, по сугестија на неговата мајка царицата Елена, била благодарение на Христовиот крст, затоа крстот се нарекува. ПОБЕДНИЧКИ ИЛИ КОНСТАНТИНОВ КРСТ.
    На иконата е напишано- CRUX CRISTI VINCE ET VINCERE PRESTA OMNIBUS SPERANTIBUS IN TE, што во превод значи КРСТУ ХРИСТОВ ПОБЕДУВАЈ И НОСИ ПОБЕДА ЗА ТИЕ ШТО ВЕРУВААТ ВО ТЕБЕ.
 
     Верување, верувале или не , донело победа! Што ни е потребно за да победиме , за да успееме во животот...верување?  Зашто да не, и на овој начин, да веруваме секако во она што сме , во себе.  
     Имајте верба,за себе, подарете го на  своите блиски, деловни пријатели...
 Единствено сега и неповторливо!!!  
Димензии:
-11х18х2см
Друго:
-паковка,картонска кутија
-во прилог сертификат
w w w  
1.100,00 ден.
Крајна цена
Времето за давање на понуди е завршено.
Instagram logo