Цвет

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Цвет
w
 
   Цвет, изаботен во дрво со резба или копаничарство
Рачно изработена, уникатен примерок. Димензии 19х19х5 см, 0,650 кг.
     Копаничарството е примента уметност, а според некои занает за изработка на предмети и резби од дрво. Вредноста на изработките е дотолку поголема колку што е поголем предметот, подлабока резбата и поквалитетно дрвото и се разликуваат плитки и длабоки резби.
     За длабење на дрвото се користат метални длета и дрвени чекани со различни големини. Материјалот мора да биде суво и цврсто дрво и затоа се одбира најчесто орев и тоа сушен повеќе години. Се настојува целата резба да биде од едно парче дрво, бидејќи ако е составувано постои опасност деловите да се раздвојат
     Најзастепени елементи во копаничарството, во античкиот и сегашниот период се: риба, елен, ламја или дракон, грифон, лав, орел, паун, змија, лисје, цветови и плодиви од смоква, лиза, афион, даб и некои други.
  Цена 2.800,00 ден.
Instagram logo