Свети Никола

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Свети Никола
w
   Свети Никола,2303
       Икона позлатена  на кора од дрво.
 Уникатно, рачно изработена и единствено  неповторливо ремек дело. 
     Овој славен светител, и денес го слават по сиот свет. Беше единец син на своите богати и угледни родители,а по смртта на родителите Николај им го раздаде имот на сиромасите и ништо не задржа за себе
     Чувар на Божествената вистина, овој Божји светител беше и одважен заштитник на правдата меѓу луѓето.
     Кога се предаде на самотност, му дојде глас одозгора: „Појди на подвиг меѓу народот, ако сакаш да бидеш од Мене овенчан
     Уште за време на животот луѓето го сметаа за светител и го повикуваа на помош во маки и неволји, во добро и зло. Им се јавуваше во сон и на јаве на тие што го повикуваа, еднакво лесно дали се блиску или далеку, и им помагаше.
 
Материјал: изработена и насликана на кора од дрво обработена и заштитена од  атмосверски влијанија и други штеточини.
-сликата е позлатена со 14 каратно злато.
Димензии: 15х30х6 см, 0,8 кг 
Друго:
-спаковано во картонска кутија
-во прилог сертификат
w w  
4.500,00 ден.
Крајна цена
Времето за давање на понуди е завршено.
Instagram logo