Обетки галабици 2213

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Обетки галабици 2213
w

Обетки Гулабици 2213

     Тема од народното творештво.
     Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена застаклена рамка.
Димензии 27х20 см, 0,620 кг     
 
     Охридските Обетки Гулабици, потекнуваат од античко време пронајдени на локалитетот Трбенишко кале Охридско од 3 век пред нашата ера.
 
 
     Изработени се од злато и гранит. Античкиот накит е откриен во кнежевските гробови на локалната аристократија на племињата кој жевееле во Македонија
 
     Во изработката на експонатите, слики на бакар, покрај моментот на автентичноста присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
w w   Цена 2.550,00 ден.
Instagram logo