Панагија 2216

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Панагија 2216
w
Панагија 2216
     Тема од народното творештво.
     Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месинг фолија поставена во дрвена застаклена рамка.  Димензии 27х20 см, 0,620 кг  
     Пангијата (енколпион) е дел од епископската одежда. Ја носи епископот на градите, како постојан потсетник на својот долг да го носи во своето срце Господ и да се потпре на застапништово на Пресвета Богородица.
     Како што месечината ја рефлектира светлината на сонцето, така Богородица ја рефлектира светлината на Синот. Оттука панагијата се изработува од благородни метали, зашто сјајот на среброто е олицетворение на божествената светлина, вистина .
Сината боја е знак на продуховен живот, за длабочината и чистината на верата. Исто така е знак и на самиот рај, мудроста и милосрдието.         .            
     Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти .
w w   Цена 2.950,00 ден.
Instagram logo