Симбол на вечноста 2203

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Симбол на вечноста 2203
w
Симбол на вечноста 2203
     Тема од антиката
     Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена рамка.
     Димензии 13,5 х 15,5 см 0,130 кг
    Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.
    Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.   
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.
w w   Цена 1.200,00 ден.
Instagram logo