Симбол на вечноста 2207

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Симбол на вечноста 2207
w
Симбол на вечноста 2207

     Тема од антиката.

    Рачна изработка , уникатен примерок. Темата е изработена на месингана фолија поставена во дрвена застаклена рамка. 

    Димензии 22х22 см, 0,600 кг.  

     Овој симбол, како и симболот на сонцето, е распространет низ цела античка Македонија низ вековите, а воедно е дел од обележјето на штитот на Александар Македонски.

     Античките Македонските војници го имале овој симбол на своите штитови и се верувало дека симболот  дава моќ и победа на тој што го носи. Најефикасната веона машинерија на стариот свет, македонската фаланга, била непоразена во одбрана и незапирлива во напад.    

      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти.

w w   Цена 2.550,00 ден.
Instagram logo