Пеперутка брош тип 2 во ковчеже

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Пеперутка брош тип 2 во ковчеже
w
Пеперутка брош тип 2 во ковчеже, тема од народното творештво.
   Темата е изработена со филигранска техника со употреба на сребро односно сребрена жица. 
   Рачна изработка, уникатен примерок. Димензии- 5,5х4см     
   Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл. 
   Пеперутката е една од најстарите мотиви во народното творештво употребена како украс.     Таа е симбол на разиграноста, распеаноста и богатството на животот и симболички го преставува животот разигран исто како нејзиниот прекрасен, грациозен и лесен лет. 
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
 
    Сандачето е изработено од квалитетно дрво и украсено со месингани окови по урнек на ковчезите на античките македонски кралеви во кои го чувале богатството. Димензии 8,5х6х5 см     Сандачето е изработено од квалитетно дрво и украсено со месингани окови по уренк на ковчезите на античките македонски кралеви во кои го чувале богатството. Единствено и уникатно, рачна изработка. Димензии 8,5х6х5 см. 
w w   Цена 3.000,00 ден.
Instagram logo