Икона Св Никола

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Икона Св Никола
w
Икона Св Никола 
   Tема од народното творештво.
   Рачна изработка,мозаик, уникатен примерок.  Димензии 20х25 см, тежина 0,470 кг.  
   Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола.
   Св. Никола претставен во половина раст. Икона од црквата Св. Никола Геракомија во Охрид, Македонија. Со десната рака благословува, а во левата држи голема книга.
w w   Цена 3.700,00 ден.
Instagram logo