Св. Мајка Тереза

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Св. Мајка Тереза
w
Икона Св. Мајка Тереза 
    Темата е изработена со пирографија односно пирографска техника, со горење се исцртува саканата тема на материјалот, дрво. Рачна изработка, уникатен примеок. Димензии- мала 16х21см. 
     Мајка Тереза или Гонџа Бојаџиу, е родена во Скопје, Македонија во 1919 год. По завршување на основно и средно училиште стапува во христијаско католичко сестринство. Во раната младост ја започнала својата мисионерска дејност во најсиромашните краеви на светот, помагајќи им на сиромашните , болните и немоќните луѓе.
     Беше голем хуманист, космополит и човек со висок морал. Нејзиното дело ја надмина човечноста и затоа со право е прогласена за светица. Умре во Калкута, Индија во 1997 година.
w w   Цена 800,00 ден.
Instagram logo