Розета

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Розета
w
Розета
Розета круг на животот 
Рачна изработка,мозаик, уникатен примерок.  Димензии 20х20 см, тежина 0,420 кг  

Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола. 

 

Најчесто розетните прозорци претставуваат библиски сцени и настани. Во централниот дел најчесто е претставен Исус Христос или Богородица со дете. Што се однесува до симболиката, розетата претставена како роза ја симболизира Богородица.

 

 

w w   Цена 2.700,00 ден.
Instagram logo