Крст тип 1

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Крст тип 1
w
Крст тип 1
Тема од народното творештво.
Рачна изработка,мозаик, уникатен примерок.
Димезнии 20х20см
 
Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола. 
 
Крстот е еден од најдревните смболи на човечкото живеење, кој е користен од многу религии, а најмногу од христијанството. Според христијанството, вертикалната линија го симболизира божеството, а хоризонталната човештвото.Крстот е директно поврзан и со мачењето и распнувањето на Исус Христот.
w w   Цена 2.700,00 ден.
Instagram logo