Риби

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Риби
w

Риби

Риби детаљ- Студенчишта од 5 век   
Рачна изработка, мозаик, уникатен примерок.  Димензии 20х20 см, тежина 0,420кг

Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола. 

  Базиликата во Студенчишта (датирана во крајот на 5 и почетокот на 6 век) изобилува со подни мозаици. Краиштата на правоаголните простории се покриени со бордури од плетеници во форма на рибарскиот јазол, а аглите се исполнети со стабилизирани бели цветови на лотос. Во кружните полиња од север спрема југ, се редат птици, риби во вода, кантароси, геометриски орнаменти и др. Во централниот дел се изведени изолирани претстави на птици со гранчиња, риби една над друга, потоа најразновидно овошје како грозје, јаболка, круши, кошара со репа и др.

 
w w   Цена 2.700,00 ден.
Instagram logo