Рајски птици

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Рајски птици
w

Рајски птици 

Пронајдени во Хераклеа 5 век.

Рачна изработка, мозаик, уникатен примерок.  Димензии 20х24 см, тежина 0,470кг

Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола.  

Во Хераклеа се пронајдени остатоци од повеќе сакрални објекти украсени со подни мозаици направени во 5 и 6 век. Просториите на Епископската Резиденција ( била во употреба од 4 до 6 век пред нашата ера) биле распоредени околу централниот двор , во чие средиште се наоѓал бунар. Во неа се среќаваат најразновидни геометриски шари , розети, меандри, плетенки, рибини коски, плетен крст. Во тој декор се повторуваат мотиви од растителниот и животинскиот свет.
 
 
w w   Цена 2.700,00 ден.
Instagram logo