Стоби паун

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Стоби паун
w
Стоби паун 

Стоби, Епископска базилика од 5 век.

Рачна изработка,мозаик, уникатен примерок.  Димензии 16х20 см, тежина 0,320 кг

Темата е изработена во комбинирана техника на дрвена подлога врз која е лепен метал (железо, бакар, месинг и калајна бронза) , монистра, восочна боја нанесена со топење и сето тоа заштитено со епоксидна двокомпонентна смола. 

Во Стоби, Епископската Базилика датира од 5 и почетокот на 6 век. Јужно од базиликата се наоѓа баптистериумот ( крстилница) со необично луксузни мозаици на кои се претставени паун (паунот станува симбол на воскреснувањето на телото) барски птици, елени и др.
 

 

w w   Цена 2.200,00 ден.
Instagram logo