Гривна тип 5

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Гривна тип 5
w

      Гривна тип 5, тема од народното творештво.

     Темата е изработена со филигранска техника со употреба на сребро односно сребрена жица. 
     Рачна изработка, уникатен примерок. Димензии- должина 19см, ширина 2см.
 
      Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл.  
     Гривната како накит или украс била често користена. Се носела за свечени прилики а и секојдневно,
      Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
  Цена 4.900,00 ден.
Instagram logo