Пеперутка брош тип 4

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Пеперутка брош тип 4
w

      Пеперутка брош тип 4, тема од народното творештво.

     Темата е изработена со филигранска техника со употреба на сребро односно сребрена жица. 
     Рачна изработка, уникатен примерок. Димензии- 7,5х5,5см 
 
      Составен дел на народните носии се украсите, а во зависност од облеката и пригодата такви биле и украсите. Tиe се изработувале во форма на крст, разни медаљони, брошеви, обетки, мангура и сл.  
     Пеперутката е една од најстарите мотиви во народното творештво употребена како украс.
     Таа е симбол на разиграноста, распеаноста и богатството на животот и симболички го преставува животот разигран исто како нејзиниот прекрасен, грациозен и лесен лет.      
    Во изработката на експонатите, покрај моментот на автентичноста, присутна е и креативноста на авторот во преточувањето на откриениете артефакти на подрачјето на нашата земја.
w w w w   Цена 3.500,00 ден.
Instagram logo