Привезок Крст 6004

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Привезок Крст 6004
w
  Привезок Крст 6004 
     Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.  

     Првиот македонски рубин познат одамна и прв пат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја.   Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.   

       Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.   Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба. 

Димензи на привезокот 5х3,7 см.

 

  Цена 3.300,00 ден.
Instagram logo