Привезок Цвет 6001

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Привезок Цвет 6001
w
 Привезок Цвет 6001
    Македонски рубин вграден во сребрен накит изработен со филигранска техника.

    Првиот македонски рубин,  познат одамна и првпат комплетно обработен во земјава. Се карактеризира со изразито розова-малина боја. Го нарекуваат и розов сафир,  а на скалата на важност на скапоцени камења рубинот е на второто место, веднаш зад дијамантот.

    Многу добро се вклопува во филигранскиот накит и изгледа многу моќно, а неговата духовна сила е во благородноста.Секој што ќе го има овој камен ќе може да ја почуствува македонската топлина, способноста за истрајност и самодоверба.

 Димензи на привезокот 4,4х4,5 см.

  Цена 4.000,00 ден.
Instagram logo