Икона Св Арханѓел Михаил

Skip Navigation LinksПочетна : Детали за производот

Newsletter

Бидете навремено известени за сите промотивни понуди
Детали за производот - Икона Св Арханѓел Михаил
w

Икона Св Арханѓел Михаил, тема од народното творештво.

     Темата е изработена со пирографија односно пирографска техника, со горење се исцртува саканата тема на материјалот, дрво. Рачна изработка, уникатен примерок. Димензии- мала 16х21 см 

   Св. Арханѓел Михаел во Стариот завет е почитиван како заштитник на Израелците и нивната врска со Бога. Тој е предводник на небеската војска и помага на луѓето во невоља.Затоа е почитуван и како исцелител на болните и заштитник и победник над ѓаволот.

    Според легендата бидејќи го погребува Адам, во таа смисла е и психопомп и ги носи душите на покојниците на другиот свет.
    Неговиот култ е рашиен  по целиот христијански свет и како предводник на небеската ангелска војска неговиот култ е еден од најпочитуваните во христијанската црква.
  Цена 800,00 ден.
Instagram logo