Правила и услови на користење

Skip Navigation LinksПочетна : Правила и услови на користење

РЕГИГИСТРАЦИЈА / НАЈАВА

     Пристапот до страницата www.kukturnariznica.mk е слободен.
     За да пристапите до сајтот или да се движите и да ги разгледувате содржините не е потребно да оставите лични податоци.
     Веб страницата е намента за продажба по електронски пат.
     Доколку сакате да купите одреден производ од Вас ќе биде побарано да се регистрирате и да дадете лични податоци, а истите ќе бидат употребени за доствување на купениот производ до адресата која Вие сте ја оставиле.
     Со регистација на на www.kulturnariznica.mk добивате можност да ги зачувате своите податоци, а со тоа:
- ќе заштедите време за следната нарачка;
- имате можност да ја следите состојбата на своите нарачки.
     При регистацијата на нашата интернет продавница должни сте да креирате корисничко име и лозинка кои треба да ги запамтите само за себе и да не ги давате на други лица.
     Одговорни сте за сите превземени активности кои се направени со вашето име и лозинка.

КУПУВАЊЕ

     За да можете да купите производ од www.kulturnariznica.mk, потебно е претходно да се регистирате доколку сте нов корисник, односно да се најавите доколку сте веќе претходно регистриран.
     На почетокот на регистрацијата ќе бидете запознаени со ,,Правилата и условите за користење’’ на www.kultunariznica.mk. Со кликнување на полето ,,СЕ СОГЛАСУВАМ’’ ќе ја потврдите вашата согласност.
     www.kultunariznica.mk е отвоена 24 часа за разгледување, пребарување и купување на производите. Продавницата содржи голем број категории како и секоја друга продавница, разликата е во начинот на одбирање, плаќање и добивање на одбраниот производ.
      Сите цени на производите во оваа подавница се конечни на денот на нарачката и во нив се пресметани сите даночни давачки, а износот за доставата се пресметува во моментот на потврдување на нарачката и тоа во зависност од дадената адреса за испорака.
     Производите кои ќе ги одберете за купување се зачуваваат во вашата кошничка. Пристапот до кошничката е лесен, со едноставно кликнување на симболот што ја означува.
     Во секое веме можете да правите измени во вашата кошничка, да додадете или изберете некој нов производ, како и да ги менувате количините на избраните производи.
     Доколку имате било какви прашања или коментар, Ве молиме коктактирајте не на contact@kulturnariznica.mk или на телфон 070 908 159.

НАПОМЕНА

     Најголем дел од изложените производи се рачна изработка. Одтаму и количините се ограничени.
     За секоја поголема нарачка поголема од 1 парче од ист вид производ, Ве молиме направаете нарачка, на која ќе ви биде одговорено.

ПЛАЌАЊЕ

     По извшениот избор на производ, купувачот може да го изврши плаќањето преку еден од следниве начини на плаќање:
- со кредитна картичка на самата веб страница;
- во готово при испораката;
- на фактура одсносно профактура во зависност дали имате склучен договор за соработка.
     Постапката започнува на веб страната на трговецот. Купувачто избира од понудените продукти или услуга и ги додава во потрошувачката кошничка.
     Со одлука на купувачот да плати и притискањето на копчето, купувачот се пренасочува на заштитената страна на CASYS пороцесинг центарот.
     При секое плаќање со кредитна картичка се внесуваат податоците од платежната картичка на веб страницата на процесинг центарот.
    По извршеното плаќање, купувачот се пренасочува повторно на веб страницата на трговецот и истовремено добива информација за успешност на плаќањето.
     Плаќањето на артиклите ќе биде овозможено за сите иматели на платежни картички на VISA, MaesterCard, Maestro и локални картички од TTK Banka, Postanska Banka, Eurostandard Banka, Centalna kooperatvina banka, Stopanska Banka Bitola, Starter Banka.

ОБЈАВА ЗА ПРОМЕНИ

     Доклоку има промени во Правилата и условите за користење, истите ќе бидат напишани и истакнати во правилата со датум на настанување на промените. 
     Последни промени 25-10-2010 година.